; 109 Χρόνια ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - MAXHTEC 1994

109 Χρόνια ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ 

109

Ημέρα περηφάνιας η σημερινή, ημέρα γενεθλίων, μια ημερομηνία που θα μείνει στην Ιστορία με χρυσά γράμματα. Ήταν στο μακρινό 1911 που η Μεγάλη μας Κυρία ξεκίνησε την πορεία της για να φθάσουμε στο σήμερα. 109 ολόκληρα χρόνια μετά συνεχίζουμε να γράφουμε Ιστορία.

«Συνεστήθη εν Βαρωσίοις και υφίσταται από 30 Ιανουαρίου 1911, αναγνωστήριον υπό την επωνυμίαν Ανόρθωσις, επί της ηθικής αναπλάσεως, της Ελληνικής μορφώσεως και της ψυχαγωγίας των μελών αυτού»

Αυτό αναφέρετε στο σχετικό έγγραφο της ίδρυσης μας. Και μ΄αυτό πορευόμαστε τώρα, από γενιά σε γενιά. Πορευόμαστε στο πέρασμα των χρόνων και κρατάμε την φλόγα του Σωματείου μας αναμμένη. Αγώνες, θυσίες, μορφές, ήρωες, διακρίσεις, αποτυχίες και κακουχίες, μια κατεχόμενη πόλη και χιλιάδες κόσμος απαρτίζουν αυτή την μεγάλη Ιδέα.

Ζούμε καθημερινά με το όνειρο και την ελπίδα. Πως κάποια μέρα θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην φυσική μας θέση. Εκεί που γεννήθηκαν τα όνειρα μας. Στην πόλη του Ευαγόρα, στην πόλη φάντασμα, στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο. Η Ανόρθωση είναι το το μόνο που δεν μας πήραν. Και μαζί της θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Τον αγώνα των προγόνων μας, τον αγώνα που θα συνεχίσουν οι απόγονοι μας.

“Πέρασε μπόρες στον καιρό όμως κρατήθηκε” λέει το σύνθημα μας.

«Το πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας Ανόρθωσις ως ο Φοίνιξ, αενάως αναγεννάται. Δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – 109 – ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙΑ – 30.01.1911